Това ми е ясно, знам каква роля играе разпънката и каква щангата просто в завой с разпънката колата е по стабилна което до някаде компенсира това че нямам щанга.Въпроса ми беше дали при праволинейно движение с висока скорост дали няма да има някакви вибрации , но най добре ще е да пробвам май .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на тампони стаб.щанга-къде в Пловдив
Collapse
X
-
Клиент иска смяна на тамп на стаб щанга.......Ок, 100 лв с труд и тампони......почва се.......опс......алфето няма щанга отпред.......страотно......идва клиента......Сменихме ги ама преди да платиш първо бегай тествай да видиш дали е по стабилна......връща се......"Бомба е, ама пак тропа"......Ми щото шарнирите на горните носачи са зян, а стабилка нямаше изобщо.......И как съм бил карал досега.......Ми....явно така ще си карам......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от dimi bs Покажи съобщениеС разбити тампони на стабилката ходих до Чепеларе а до там се утрепах от завои, докато завивах имах чувството че ще вляза в другата лента.Така се шашнах че като се прибрах на другия ден веднага сложих ладови. Тампо ите все едно ги нямаше така хлопаше че мисле че ще се разпадне. И в това състояние след смяната веднага се усети разликатаДа унищожиш предразсъдъците е по-трудно,отколкото да разделиш атома на частици.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Ако мислиш че без стаб. щанга ще се утрепеш си в голяма грешка. Сега ако си някакъв high speed racer и караш с висока скорост предимно в завои си я монтирай. За мен със и без разлика не виждам със скоростта която аз се движа. Колко от вас имат стабилизираща щанга ??? А сега колко от вас имат летни гуми с над 8мм граифер и дот не по стар от 2 години за да може да усети разликата с без и със ?? По добре хубави гуми с грайфер отколкото пари в тази измишльотина като вариатора.
Comment
-
Ми аз! Имам си летни гуми с дот 2014 г. И си имам стабилка. С тампони от Лада. И сигурно 99 процента от Алфите са със стабилизираща щанга, щото така излизат от завода. Въобще що го дискутираме това за стабилката? Явно, трябва да я има!Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от SkindredZ Покажи съобщениеАко мислиш че без стаб. щанга ще се утрепеш си в голяма грешка. Сега ако си някакъв high speed racer и караш с висока скорост предимно в завои си я монтирай. За мен със и без разлика не виждам със скоростта която аз се движа. Колко от вас имат стабилизираща щанга ??? А сега колко от вас имат летни гуми с над 8мм граифер и дот не по стар от 2 години за да може да усети разликата с без и със ?? По добре хубави гуми с грайфер отколкото пари в тази измишльотина като вариатора.
Но както и да е и да се утрепеш си е твой проблем!!!
НО АКО УТРЕПЕШ ДРУГ!!!
Колеги в случая става въпрос за 10-20-50-100лв.
Нима вашия или живота на останалите струва 100лв!!!
Мислих си да напиша реална сценка от живота, която може да ни се случи във всеки един момент на пътя, НО ще се въздържа........
Нека всеки сам си е представи за себе си!!!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
"Явно мисленето не ти е силна страна!!!
НО АКО УТРЕПЕШ ДРУГ!!! "
Явно не си на ясно тази стабилизираща щанга какво прави че да говориш за смърт. Пък ако може да ми обясниш как по точно ще убия и някои друг ще съм ти крайно благодарен. Ходи виж тестове със и без ,за да видите разликата. Тука не говорим за носачи или доста по важни компоненти а за стабилизираща щанга. Абсолютно по никакъв начин не може премахването и да доведе до смърт защото 99% няма да я усетят ако останалото окачване е наред.
Comment
-
Първоначално публикувано от SkindredZ Покажи съобщение"Явно мисленето не ти е силна страна!!!
НО АКО УТРЕПЕШ ДРУГ!!! "
Явно не си на ясно тази стабилизираща щанга какво прави че да говориш за смърт. Пък ако може да ми обясниш как по точно ще убия и някои друг ще съм ти крайно благодарен. Ходи виж тестове със и без ,за да видите разликата. Тука не говорим за носачи или доста по важни компоненти а за стабилизираща щанга. Абсолютно по никакъв начин не може премахването и да доведе до смърт защото 99% няма да я усетят ако останалото окачване е наред.
Явно стабилизира колата!
Като пораснеш още малко, сам ще си отговориш на останалото!!!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от SkindredZ Покажи съобщение"Явно мисленето не ти е силна страна!!!
НО АКО УТРЕПЕШ ДРУГ!!! "
Ако ти се е случвало няма да говориш така.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Че тогава що са я кръстили стабилизираща и за какво я монтират като може и без нея.Аз си мисля че е сложена с цел да пренесе товара на външните колела при завой, върху вътрешните с цел да не се измести центъра на тежеста много към външните колела или не дай си боже извън тях за да не се изгуби стабилноста на возилото.Между другото алфата има и задна стабилизираща щанга можеш и нея да махнеш.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНякога случвало ли ти си е да се завъртиш с кола, ей така както си караш по снега или леда и колата да се завърти със задницата напред, без да правиш нищо, просто леко си настъпил коловоза.
Изключително погрешно е това да се нарича "стабилизираща" щанга.......
Позната е под 3 имена - anti roll bar, sway bar и stabilizer bar......Ако пуснете търсене на тия термини в гугъла, при първото ще излязат 19 милиона резултата, а при третия термин всеки втори резултат ще съдържа думите "anti roll bar" или "sway bar"......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment